31.1.2017

Tammikuun treenikooste

Yritän saada kirjoitetuksi jokaisen kuun lopulla kuukausikoosteen meidän treenailuista. Ei sitä hirveästi ole opiskelujen takia, mutta edes sen vähän jos saisin kirjattua niin voi sitten myöhemmin palata lukemaan, mitä sitä on tullut toilailtua koirien kanssa.

2.1. Iris, agility
Noin puoli vuotta kestänyt tauko agilitystä päättyi ja päästiin jatkamaan Iriksen kanssa harrastusta. Valitettavasti Rose jäi ilman ryhmäpaikkaa, mutta nyt kun vihdoin olen saanut halliin avaimen voisin yrittää käydä tuon neidin kanssa tekemässä jotain pikkujuttuja.

Odotukset ei olleet mitenkään korkealla ja yllätys oli suuri, miten kivasti treenit sujui tauon jälkeen. Tehtiin hyvin lyhyttä ratapätkää ja muistuteltiin puomin alastulokontaktia sekä putkijarrua. Aika kivasti muisti ja hoksasi, mutta kotona vaan lisää treeniä niin kyllä se siitä.

9.1. Iris, agility
Oltiin Iriksen kanssa ainoat paikalla olleet ryhmästämme, joten saatiin privatreenit. Tuolloin muistuteltiin, miten se rengas suoritetaan ja se onnistui tosi kivasti. Takaakierrot oli ohjaajalla mietintämyssyssä. Treenattiin puomin alastulokontaktia ja putkiin lähettämistä pimeistä kulmista. Treenit meni kivasti ja kotiläksynä näistä niin lisää alastulokontaktin treenaamista ja hallilla voin käydä kokeilemassa putkien pimeitä kulmia.

10.1. Freydis, ohitustreenit
Käytiin treenaamassa ohittelua ja treenti aloitettiin huutamalla kaikille, että yksi islanninlammaskoira osallistuu myös treeneihin mukaan! Ensimmäinen kierros sujui suht' hyvin, mutta toisella kierroksella huudettiin jo enempi ohitettaville. Oltiin ainakin upeasti häiriöksi muille koirakoille.

16.1. Iris, agility
Ei ollut tekemisen meininki kummoinen Iriksen keskittyessä enempi haistelemaan hallia.

19.1. Freydis, pentukurssi
Ensimmäistä kertaa olin ilmoittanut koirani pentukurssille! Paineet onnistua pennun koulutuksessa kelpo koirakansalaiseksi on jälleen kovat ja nyt työn ja opiskelun ohella sain pentukurssin muodossa varmistettua, että saan aikaa kakaran koulutukselle. Tehtiin meille ihan simppeleitä juttuja joita olen Freydiksen kanssa treenaillut kotonakin: käsikosketusta, kontaktia, käsittelyä ja "jätä"-/"irti"-käskyä.

26.1. Freydis, pentukurssi
Toinen treenikerta ja tällä kertaa opeteltiin lisää käsittelyä. Meile hyvänä oppina tuli toisten koirien ohitukset joiden kanssa on enempi painittu ja tehty töitä. Ohitukset jopa sujui ja erittäin tyytyväisin mielin poistuimme tuolta treenikerralta.

30.1. Iris, agility
Viikon tauko aksasta ja johan taas tuntui homma toimivan. Pätkittiin rataa ja ajatus rataa suorittaessa oli saada koira ohjattua ohittamaan ei-haluttuja-esteitä ja onnistuttiin yllättävän hyvin muun muassa putken jälkeen kääntymään vaikka edessä olisi ollut oikein houkutteleva hyppy. Muistuteltiin keinua ja vähän jännitti siinä kohin kun alkoi este laskeutumaan. Jännitys selvitettiin namilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti