12.6.2016

Paimennuskurssi, päivä kaksi

Kukon huutaessa "kukkuluuruu" Lappeenrannassa kaksi unista hahmoa nousee sängystään. Taas on aika paimentaa. Tonninen peltilehmä tulille, Iris ja Rose kyytiin, ja keula kohti Kerimäkeä.

Alkajaisiksi muisteltiin edellistä kertaa videon muodossa. Mietittiin, missä on petrattavaa tällä kertaa. Kun omaa tekemistä katsoo toisesta näkökulmasta, kompastuskivet löytyy nopeasti.

Iris meni ensimmäisenä lampaille. Viime kerralla neitiä ei paimentaminen kiinnostanut pisaraakaan. Tällä kertaa menohaluista olisi voinut antaa muillekin. Lampaillakin oli vauhtia siinä määrin, että Jonnan polvi jätti leikin kesken. Isäntä siinä sitten kepin jatkoksi ja homma jatkuu. Vähän aikaa Ipana muisteli, miten lampaita pitää käsitellä, ja saatiinkin punainen lanka joten kuten kiinni. Innokkaasti höyrytään ja ajetaan lampaita, mutta yksikin turha liike kepillä, ja lannistuminen iskee.

Iris "maximum attack"
Töppöjaloista Draumur ja Jorunn kävivät lampailla. Tiimi esitteli varmaa työskentelyä yleisölle.

Draumur
Jorunn
Rosen kalkulaattoriin oli jäänyt viime kerrasta paljon muistiin; hyviä pätkiä saatiin paimenneltua, ja lampaat liikkuivat haluttuun suuntaan (jos koiraa kiinnosti).

Ärrä
Jofa kävi heittämässä muille jauhot suuhun ennen ihmisten ruokataukoa. Kepillä olisi voinut heittää vaikka vesilintua. Homma sujui oppikirjan mukaisesti: paimen edessä, koira nätisti takana, ja lampaat olisivat seuranneet vaikka maailman tappiin, tai ainakin pyöröaitaukseen.

Jofa
 Tauon jälkeen kokeiltiin kujassa paimentamista. Käännöksissä Iriksen keppiepävarmuus tuli vahvasti esiin, ja tukea haettiin Jonnalta aika paljon. Aikamme toistettiin, ja saatiin lopetettua hyvään vetoon.

Iris käännöksessä
Jorunn
Nuoret päästettiin valvottuna metsään kokeilemaan pässien hakua "omin päin". Vauhtia piisasi molemmilla, joskin Rose vaikutti välillä enemmän lampaalta pyöriessään lauman keskellä. Noh, pässit onkin pässejä. Ei aina liikuta, kirjaimellisesti.

Draumur
Ärrä
Rose kujalla
Udi, Iris ja Rose
Oli kylmästä huolimatta mukavaa paimentaa. Karvakorvat saivat uusia juttuja mietittäväksi, ja ehkä kaksijalkaisillekin jäi jotain päähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti