5.6.2016

Jälleen lauma kasassa

Viime viikon tiistaina suuntasin Näpille maaseudun rauhaan parantelemaan koipeani. Turvotus oli jo niinkin paljon laskenut, että jalan jalaksi tunnisti ja mustelmakin hiljalleen alkoi häviämään. Hieman jännittynein odotuksin toki odotin matkaa maalle, kun veljeni lupautui tulla minut kaupungista hakemaan ja hän on saanut ajokortin pari viikkoa sitten. Hengissä selvittiin Näpille eikä tarvinnut pikkuveljen kyydissä pelätä!

Keskiviikkona otettiin äidin kanssa projektiksi kyniä Maxilta turkki lyhyemmäksi. Lehmille tarkoitetulla karvanleikkurilla saatiin melkoisen hauska lopputulos aikaiseksi. Vanha poika nuortui kyllä ihan silmissä olemukseltansa.


Illasta käytiin uittamassa koiria ja vesileikkien temmellyksessä Iris nakkasi minua kädestä ja aiheutti melko ikävän viiltohaavan. Vahinkoja sattuu ja käden jomotuksesta johtuen ei tuntunut jalka yhtään kipeältä.


Keskiviikkoiltana suuntasin takaisin kaupunkiin, Iris sai jäädä maalle viettämään maalaiskoiran elämää. Kävin torstaina heti aamusta kättä näyttämässä lääkärille ja sieltä määrättiin viiden päivän ab-kuuri. Eipä ole ikinä mennyt lääkkeistä vatsa sekaisin, mutta tällä kertaa meni ja maitohappobakteereja saikin syödä reippaalla yliannostuksella.

Sain selätetyksi torstain ja perjantain työvuorot ja perjantaina alkoikin pakkaaminen Pohjois-Karjalan reissua varten. Tämä on jo kolmas peräkkäinen vuosi kun käydään AEn kanssa näissä karkeloissa. Ensimmäisellä kerralla Rose oli molempina päivinä ROP ja toisella kerralla Iris ja Touho valioituivat. Näiden aiempien reissujen jälkeen odotukset olivat melko jännityneet, mitä Joensuu tänä vuonna tarjoaakaan.

Lauantai oli melko kolea ja jopa vähän kylmäkin. Mitteleiden kehä oli melko aamusta ja islantilaisten kehä vasta myöhemmin iltapäivällä. Touho esiintyi komeasti edukseen! Sitten piti vain odottaa, odottaa ja odottaa lammaskoirien kehän alkua. Paikalle oli ilmoitettu kolme islanninlammaskoiraa, joista kaksi oli uroksia. Toinen näistä oli Rosen isovelipuoli Wikke. Rose esiintyi todealla upeasti ja kyllä sitä vain sai olla tyytyväinen Ärrinmörriin.

Nuppusen Ungur Viktor
VAL EH2
Punapihlajan Toti
VAL ERI 1 SA PU1 ROP CACIB
Tuulenpuuskan Ros Emmasdottir
VAL ERI1 SA PN1 VSP CACIB

"Erinomainen tyyppi. Hyvin kaunisilmeinen narttumainen pää. Koko alarajalla. Pitkä rintakehä. Takana kaksoiskannukset. Kokoon riittävä raajaluusto. Kevyet, joustavat liikkeet. Hyvä karvanlaatu. Esiintyy iloisesti. Kaunis hymy." -Harry Tast
Härkäpää Toivo
VAL ERI2 SA PU2 VARACA
Koirien omistajat/kasvattajat saavat käyttää kuvia halutessansa sellaisinaan kotisivuilla, blogissa, facebookissa ym.


Lammaskoirien kehän jälkeen pakattiin tavarat ja suunnattiin Ilomantsiin. Käytiin kaupan kautta ostamassa makkaraa ja näitä eväitä lähdettiin grillaamaan laavulle. Tuli siinä samalla syötettyä aivan liian monta itikkaa.


Sunnuntaina oli jälleen aikainen herätys kun auto piti pakata ja vähän jälkiä siivoilla. Lammaskoirien kehä oli melkein heti aamusta. Tuonakin päivänä oli kolme islistä ilmoitettuna, kaikki kolme olivat narttuja, yksi kisasi avoimessa luokassa ja kaksi valioluokassa. Rose edusti itsensä ROP-sijoitukselle ja hirmuisesti jäi itseäni kyllä harmittamaan, kun avoimen luokan narttu ei saanut viimeistä sertiänsä.

Ginfaxi's Mirra Solrun
AVO ERI1
Punapihlajan Meyla
VAL ERI2 SA PN2
Tuulenpuuskan Ros Emmasdottir
VAL ERI1 SA PN1 ROP
"2,5 v. Erinomainen tyyppi. Hyvät mittasuhteet. Oikeailmeinen, rodunomainen pää. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä runko. Riittävä raajaluusto. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä häntä ja kiinnitys. Liikkuu ryhdikkäästi hyvällä askelpituudella sivulta, ahtaasti takaa. Miellyttävä käytös." -Anneli Pukkila
Jälleen meillä oli pitkä aika odotettavana ennen mitteleiden kehän alkua. Touho esiintyi jälleen upeasti, mutta Töhön väri ei ollut tuomarin silmään miellyttävä ja tuo päivä ei sitten mennyt niin hyvin kuin eilinen.

Härkäpää Toivo
VAL EH2

Kävin seuraamassa japaninpystykorvien kehää. Paluumatkalla mukana oli japaninpystykorva Elvi ja pitihän sitä neitoa käydä kannustamassa kehän laidalla. Neiti sijoittui VSP ja tämän veli Osma oli upeasti ROP, eli toistivat lauantain sijoitukset. Osma handlereineen halusi jäädä ryhmäkehiin ja oli itselläkin tarkoitus käydä siellä pyörähtämässä ja hakemassa lisää kehäkokemusta.

Bella Godivas Isidorus "Osma"
Bella Godivas Ildico "Elvi"

Päivä oli todella kuuma ja odotus oli jälleen pitkä kun piti ryhmäkehiä odottaa. Pakattiin teltta ja suurin osa tavaroista ja vietiin ne autoon valmiiksi. Ryhmäkehän jälkeen oli tarkoitus heti lähteä ajelemaan kotiin päin. Ryhmätuomarina oli Leni Finne, sama tuomari joka mittelit oli tänään arvostellut. Mukavan oloinen tuomari, joka kokoomakehässä kävi tutkimassa jokaisen. Sitten alettiin liikkumaan varsinaiseen kehään ja on aina yhtä jännittävää kuunneltavaa, tunnistaako kuuluttaja rodun. Hetken oli kohdallamme hiljaista ja sitten tuli oikea rotu mainittua. 5-ryhmää esitellessä kuuluttaja mainitsi myös toistamiseen islanninlammaskoiran.

Leni valitsi jatkoon menijät ja Rose valikoitui kuuden parhaan joukkoon. Ihan mieletöntä! Ryhmäkilpailuista tuli suoraa videota nettiin ja kovasti jännäsin, katsookohan joku tuttu? Näkeekö joku, että islanninlammaskoira on kuuden parhaan joukossa? Näkeekö joku, että Rose on kuuden parhaan joukossa?

Jokainen tutkittiin ja liikutettiin vuorollansa ja Rose keskittyi todella upeasti seisomiseen. Sen verran oli neiti väsynyt, että liikkeessä vähän napsi jaloista mitä se ei ole ikinä tehnyt, muuten meni tosi hienosti. Tuomari kävi kättelemässä jokaisen vuorollansa ja sitten alkoi sijoittaminen. Leni tuli ruusukkeen kanssa suoraan luoksemme ja sijoitti Rosen neljänneksi! WAU! Ärriäisen ensimmäinen ryhmäsijoitus!


5-ryhmä alkaa kohdasta 31:00

Iloinen sain myös olla, kun RYP-1 sijan sai japaninpystykorva Osma, todella mahtavaa! Sempä takia päätettiin jäädä seuraamaan myös BIS-kehä ja kannustamaan japsia. Valitettavassa tässä ei enää sijoittunut, mutta ei Osma huonoille hävinnyt.


Huiman viikonlopun jälkeen koitti paluu arkeen. Melkoisen outoa arkea olikin ilman Iristä. Muutamana iltana tuli itkut tiristettyä ikävästä kun äitini intoutui lähettämään aikamoisen läjän kuvia Iriksestä kalareissulta.


Eilen lähdin miehen mukana Luumäen puolelle. Jäin Rosen kanssa Risulahden rannalle nautiskelemaan aamusta ja järvestä. Ja Rose tietty nautti ja ui kovasti. Tunnin verran oltiin rannalla kunnes lähdettiin kävelemään mieheni työmaalle. Hetki siinä odoteltiin ja ihmeteltiin kunnes miehen työpäivä tuli päätökseen ja päästiin Näpille.


Iris juoksi suoraan autoon ja hyppäsi syyliin kun Näpin pihalle kurvattiin, voihan rakas hömelöni! Jossu ja Mikke olivat kovin taka-alalla, mutta kyllä hekin huomiota saivat. Otettiin pienet nokoset ja nokosten jälkeen suunnattiin moikkaamaan Jasua, Iriksen tulevaa sulhoa.

Tytöt yhdessä <3
Iris <3 Jasu
Lauantai-ilta meni varsin mukavasti Näpillä grillatessa, saunoessa ja grilliherkkuja syöden. Sunnuntaina suunnattiin melko aamusta Lapppeenrantaan, jätettiin Iris ja Rose saman tien omineen kotiin ja lähdettiin Arin kanssa Simpelellee. Simpelellä oli vastassa aivan liian ällöttäviä ja suloisia, 5-viikkoisia islanninlammaskoirien pentuja.

Punapihlajan Balti, Beta ja Bringa
Simpeleeltä kun kotiuduttiin, röjähdin sohvalle ja otin koirat ja kissat kainaloon ja niin oli hyvä: jälleen lauma kasassa. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti