20.6.2013

Koiramieltymyksiä

Seuraan Team SuklaaSilmät -blogia josta myös bongasin tämän pienimuotoisen kyselyn ja ajattelin aikani kuluksi vastailla kysymyksiin.

Mitkä ovat tällä hetkellä lempirotujasi?
Ehdottomasti islanninlammaskoira. Muita lempirotuja on muun muassa rottweiler ja berninpaimenkoira.

 
Salainen haaverotusi?

Kiinanharjakoira, pitbull ja dogo argentino.


Lempikoiraharrastuslajisi?
Toistaiseksi Iriksen kanssa on kokeiltu vain doboa ja tokoa ja molemmat ovat hyvin mielenkiintoisia lajeja, joita varmasti harrastetaan jatkossa. Tokon alkeet -kurssilla käydään kerran viikossa ja doboa lähdetään enemmän kokeilemaan kun Iriksen kasvu on "valmis".


Inhokkilajisi? Miksi?
Tavallaan koiranäyttelyt, koska ainakin joissain kehissä tuntuu olevan todella ylimielistä porukkaa ja ihmiset ovat ylipukeutuneita. Ihan ok pukea jakkupuku, mutta miksi hameen pitää olla nippanappa vesirajan peittävä? Onneksi issikkakehässä en ole ylipukeutumista havainnut, ainakaan vielä ja toivottavasti en koskaan havaitsekaan.


Mitkä ominaisuudet koet tärkeinä koirassa?
Helppo kouluttaa, mutta kuitenkin vähän haastetta. Melko peloton, uskaltaa kulkea vieraalla maalla eikä hätkähdä helposti, ei kuitenkaan tyhmänrohkea. Sosiaalinen, fiksu ja kuuntelevainen. Terveyden on myös oltava kohillaan.


Rotu/rotyryhmä, jota et voisi koskaan ottaa, miksi?
Ulkonäöllisesti en vain syty terriereistä, mäyräkoirista enkä vinttikoirista. Omalla tavallansa ne ovat viehkeitä, mutta ei omaa silmää miellyttäviä. Haluan myös itselleni sellaisen koiran, jollaista ei jokaisen nurkan takaanta tule vastaan.


Jos et voisi ottaa koiraa, minkä eläimen ottaisit?
Jos ei olisi koiraa, niin olisihan minulla kissoja, käärmeitä ja gekkoja. Jos kuitenkin pitäisi jotain valita, niin haluaisin kasvattaa eläintarhaani mahdollisesti jyrsijöillä, linnuilla tai jollain akvaattisella.


Lapsuuden koirarotuhaaveita?
Kiinanharjakoira, berninpaimenkoira, siperianhusky, akita..


Koiriin liittyviä intohimoja/pakkomielteitä?
Lelut. Olisin koko ajan ostamassa Irikselle uusia leluja, ellei siinä vierellä olisi joku muistuttelemassa lelumäärästä kotona.


Millä teemalla nimeät koirat?
Iriksen kohdalla oli kasvattajan puolesta ehtona nimen alkaminen I-kirjaimella. Itse halusin nimessä olevan myös R- ja S-kirjaimet, jotka tulevat varmasti myös jatkossa olemaan koirieni nimissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti