14.11.2012

Leopardigekkojen ruokinta

Koska gekot ovat hyönteissyöjiä, on minulla oltava ötököitä koko ajan tarjolla liskoille. Leoskejen ruokalistalle kuuluvat erilaiset sirkat, kovakuoriaiset, toukat, madot, torakat ja hämähäkit. Jotkut antavat gekoilleen myös satunnaisesti hiirenpoikasta.

Ruokahyönteisiä on hyvä "pöllyttää" leopardigekoille tarkoitetussa vitamiinissa sekä kalkissa. Ötököistä on muutenkin hyvä pitää huolta, sillä ne pitkälti määräävät gekon kehityksen. Jauhomatoja on hyvä säilyttää erilaisissa jauhosekoituksissa. Tuoreruokaa (kurkku, porkkana..) tarjotaan pari kertaa viikossa. Sirkoille annan vehnäleseitä pohjalle ja lähes päivittäin on hyvä antaa jotain nestepitoista ruokaa (kurkkua, salaattia..). Jos edelliseltä päivältä on ruokaa jälellä, on se hyvä poistaa homehtumisen estämiseksi.

Tilaan ötököitä Eläinkauppa Vipeltäjät Verkkokaupasta, josta saan mielestäni suhteellisen edullisesti ruokaa leoskeilleni. Tällä hetkellä minulla on kenttäsirkkaa, kulkusirkkaa, suklaatorakkaa, vahakoin toukkaa ja jauhomatoja. Gekkojeni suurinta herkkua on vahakoin toukat.

Tarjoan Nitalle ja Nefralle ruokaa joka toinen päivä, välillä ruoka maittaa ja välillä ei.

Kulkusirkka
Suklaatorakka
Kenttäsirkka
Vahakoin toukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti