1.1.2016

Tavoitteet vuodelle 2016

Kerrataan ensin, mitä oli tavoitteet vuodelle 2015.

Eläintarhamme kokoonpano muuttui sen verran viime vuonna, että leopardigekoista päätin luopua ja viljakäärmeistä Nyymi siirtyi matotaivaaseen. Vahvistuksena laumaan saapui kaksi kissaa; Ezio töiden kautta ja Apila maalta. Kolleista on vielä esittelytekstit tekemättä, joten siinä onkin hyvä tavoite tälle vuodelle; esittelyt pojista blogiin.

Iriksen kanssa oli tarkoitus jatkaa agilityä jatkokurssin verran. Näin tapahtui ja agiliitelemme edelleen aina kun töiltä ehdin. Myös pohdin, milloin Iris saisi viimeisen sertinsä ja saisi FI MVA-tittelin; tuo titteli saatiin Joensuun näytelmistä.

Rosen kanssa tehtiin perusjuttuja arkeen liittyen. Varsinaista tokoa tai rally-tokoa ei treenailtu, eikä käyty vieläkään doboa kokeilemassa Ärriäisen kanssa. Paimentamassa kyllä käytiin muutamaan otteeseen ja Rose suoritti islanninlammaskoirien oman paimennustaipumustestin hyvillä paimennusominaisuuksilla. Vihdoin ja viimein myös silmät tutkittiin virallisesti ja priimaksi todettiin. Elokuussa Ärrinmörri suoritti luonnetestin pistein +140 laukausvarma. Näin ollen Rose valioitui Suomen Muotovalioksi ja sai pari uutta titteliä nimensä eteen vielä loppuvuodesta.

Näpin maalaistollot Mikke ja Jossu kävivät näyttelyissä sangen mukavalla menestyksellä. Mikke kävi viidessä näyttelyssä ja neljästä näistä uros sai sertin ja yhdestä varasertin. Jossu kävi neljässä näyttelyssä ja kolmesta näistä karkeloista oli VSP, muun muassa erkkarista tuli VSP-sijoitus. Tollot kävi myös Baltian Voittaja-näyttelyssä hakemassa tittelit nimiensä eteen. Myös virallisissa terveystarkastuksissa tuli käytettyä maalaiskoirat.

Tällä hetkellä Iris on juoksujensa takia ainakin kahden kuukauden treenitauolla. Neiti on uudemman kerran astutettu ja nähtäväksi jää, joko ollaan tiineitä vai ei. Se myös tulee vaikuttamaan, miten treenit jatkuu tänä vuonna. Jos pentuja ei tule, agility jatkuu maaliskuussa. Vähän olen myös miettinyt, saisinko Irikselle treenattua BH-tunnuksen vielä tämän vuoden puolella? Siinä kyllä olisi tavoitetta.

Rosen kanssa agility jatkuu normaalisti mitä töiden ohella treeneihin päästään. Toki Rose tulee jäämään aksasta myös tauolle, jos Iris on tiine. Tarkoitus Rosen kanssa on yhä treenailla agilityä ihan omaksi iloksemme. Tokoilut ja rally-tokoiluja tehdään jos omistajaa yhtään kiinnostaa. Paimenus kiinnostaa omistajaa kovasti ja eiköhän me tulla paimennuskoulutuksissa käymään tänäkin vuonna. Näyttelyissä on tarkoitus käydä tänä vuonna pariin otteeseen ulkomailla asti ja nähtäväksi jää, jos Rosekin tulisi kokemaan tänä vuonna äitiyden ihanuudet/kamaluudet.

Miken ja Jossun kanssa kierretään näyttelyitä sen verran tänä vuonna, että tollot saavat viimeiset sertinsä ja ehdottomasti kaksikko pitää myös luonnetestissä käyttää. Sen ihmeempiä suunnitelmia ei vielä toistaiseksi tälle kaksikolle ole.

Päätavoite meillä kaikilla on pysyä terveinä ja nauttia elämästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti