25.7.2015

Erkkarikarkelot Mikkelissä

Näyttelyrintamalla oli tänään koko vuoden odotetuin missikisa; islanninlammaskoirien erikoisrotunäyttely! On aina ilo tavata uusia ja vanhoja tuttuja sekä nähdä ja tavata niin paljon erilaisia islanninlammaskoiria.

Vuosi sitten erkkari oli Kokkolassa ja Iris oli tuolloin VSP ja kaikki kiertopalkinnot sain väsättyä valmiiksi eilen illalla. Tänään Jossu oli sitten koko näyttelyn virallinen VSP ja epävirallinen ROP joten tänään tuotiin kotiin ROP-kiertopalkinnot. Näyttelyn virallinen ROP-koira on Ruotsista joten piti pitää suomalaisten välinen taisto ROPista ja niin Jossu vei suomalaisen ROPin ja Rosen isovelipuoli Turre oli näyttelyn epävirallinen VSP.

Tuomarina oli erittäin mukava Ambjörn Lindqvist Ruotsista ja tässä hänen mietteensä nelikostani:

AVO EH3
Erittäin hyvä tyyppi. Hieman korkea ja lyhyt. Femiininen pää ja kauniit tummat silmät. Hyvin sijoittuneet korvat. Hyvä kaula ja selkä. Laskeva lanne. Avoin, kannettu häntä Hyvä runko. Erinomaiset kulmaukset. Liikkuu lyhyellä ja kapealla askeleella tänään. Kaksoiskannukset takana. Hyvä turkki. Hyvä luonne. Arvosana liikkeen perusteella.

JUN ERI1 SA VASERT
Erinomainen tyyppi. Erinomaiset mittasuhteet. Maskuliininen uros ja ilme. Erinomaisen kivat silmät. Erinomainen häntä. Hyvin pehmustettu runko. Erinomaiset kulmat. Tuplakannukset takana. Liikkuu erinomaisesti sivulta, hieman ahtaasti takaa. Erinomainen turkki. Hyvä luonne.

NUO ERI
Erittäin hyvä tyyppi. Erinomaiset mittasuhteet. Erittäin kaunis koira ja ilme. Erinomainen kaula ja ylälinja. Avoin häntä. Riittävä syvyys rintakehässä. Erinomaiset kulmaukset. Liikkuu hyvin joka suunnasta. Kaksoiskannukset takana. Ei ole täydessä turkissaan. Erittäin hyvä luonne.

JUN ERI1 SA PN1 ROP-JUN VSP SERT
Hyvin viehättä narttu, erinomaista tyyppiä. Erittäin kaunis koira ja ilme. Erinomainen kaula ja ylälinja. Erinomainen häntä. Erinomainen rintakehä. Liikkuu tehokkaasti joka puolelta. Yki yksöiskannus ja yksi kaksoiskannus. Erinoaminen turkki ja luonne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti