18.5.2014

Pohjois-Karjalaa valloittamassa

Perjantaina töistä päästyäni suuntasin pikaisesti pakkaamaan kimpsuja ja kampsuja, koska reilun tunnin päästä oli lähtö kohti Ilomantsia. Viikonloppuna järjestettiin Joensussa kaksi koiranäyttelyä ja siinehän me suunnattiin AEn kanssa. Majailtiin Ilomantsissa AEn porukoiden mökillä.

Ajomatka tuntui pitkältä, mutta onneksi matka taittui hyvin hyvässä seurassa. Koiratkin ottivat matkanteon levon kannalta ja lepääminen kannattikin, koska Ilomantsiin päästessä oli aikamoiset rallit koirilla pihalla. Purettiin autosta tavarat, syötiin iltapalaa ja käytiinkin jo nukkumaan.


Lauantaina suunnattiin näyttelypaikalle vasta puoli yhdeksitoista. Pystytettiin leiri ja seurattiin mittelikehää. Pitkästä aikaa pääsin kuvaamaan Touhoa kehässä ja hienosti miehellä menikin: AVO ERI1 SA PU4 VASERT!


Touhon kehän jälkeen odoteltiin islanninlammaskoirien kehää. Paikalle oli ilmoitettu kolme islantilaista, kaksi olivat tietty minun ja kolmas oli Punapihlajan Meyla, eli kolme narttua. Tätä oltiin alkuun naureskeltu ja asetettu tavoitteeksi kaikille nartuille luokkavoitto! Tuomarina oli Markku Kipinä ja lauantain tavoite toteutui!

Punapihlajan Meyla AVO ERI1 SA PN2 VASERT CACIB
NUO ERI1

"Melko tasapainoisesti rakentunut, mittasuhteiltaan erinomainen narttu. Hyvä runko, voisi olla voimakkaammin kulmautunut edestä ja takaa. Avoimesti kiertynyt häntä. Hyvä pään muoto, silmät, ilme ja kaula. Voisi liikkua vapaammalla askeleella. Miellyttävä luonne, hyvä turkki. Hieman ahdas takaa ja löysä edestä."

JUN ERI1 SA PN1 SERT ROP-JUN ROP

"Ryhdikäs, hieman matalaraajaisen vaikutelman antava juniori. Riittävä luusto. Hyvä runko. Erinomainen kaula. Hyvä häntä. Kaunis ilme. Ikäisekseen riittävän vahva kallo. Tasapainoiset kulmaukset. Miellyttävä luonne. Liikkuu ja esiintyy hyvin."

Päivä hieman piteni Rosen menestyksen vuoksi ja suunniteltu metsälenkki siirtyi myöhemmälle. Onneksi isoja kehiä ei tarvinnut niin hirveän kauaa odotella. Ensin oli rotunsa parhaat juniorit ja sitten vasta ryhmäkehät. Ei tullu tulosta kummallakaan kertaa, mutta Rose tunnistettiin islanninlammaskoiraksi ja se oli jo voittoa meille!


Misseilyjen päätyttyä suunnattiin Ilomantsiin ja vihdoinkin metsälenkille. Iris meni omatoimisesti uimaan, mutta Rose ja Touho vaati hieman enemmän veteen uskaltautumista. Kaikki kuitenkin kävivät uimassa ja sen päätteeksi olikin mukava vähän kuivatella metässä juosten.


Illalla saunottiin, pestiin koirat, syötiin ja käytiin nukkumaan.


Tänään aamu alkoi pakkaamisella ja paikkojen siistimisellä ennen Joensuuhun lähtöä. Harmillisesti mittelspitz-kehä meni päällekkäin islisten kanssa, joten hieman panikoin miten saan molemmat narttuni esitettyä. Onneksi paikalla oli enemmän islanninlammaskoiria ja omistajia, niin kyllä joku voisi toisen narttuni esittää jos joutuisivat paras narttu-kehään. Panikoimiseni oli turhaa, mutta onneksi ihanat ihmiset olivat jo luvanneet apua tarjota jos on tarvetta.

Punapihlajan Teigur JUN EH2
Punapihlajan Toti JUN ERI1 SA PU1 SERT VSP
Punapihlajan Tofa JUN ERI1 SA PN3 VASERT
Tuulenpuuskan Ros Emmasdottir JUN ERI1 SA PN1 SERT ROP
Ketunsaran Iris Lunudottir NUO EH1
Punapihlajan Sella VAL ERI1 SA PN2
Tuomarina oli Pekka Teini ja tässä hänen mielipiteensä Rosesta: "Keskikokoinen narttu, jonka rotutyyppi on erinomainen. Kaunis nartun pää. Upea runko. Kauniit kulmaukset ja hyvät kannukset. Kaunis häntä kruunaa profiilin. Vapaat maata voittavat liikkeet."

Ja Iriksestä: "Rotutyyppi erinomainen. Hyvä sukupuolileima, kaunis pää. Seisoo kyynärpäät rungon alla. Rungossa hyvä rakenne ja tilavuus. Kinnerkulma hyvin suora, mikä näkyy liikkeenä takakorkeutena ja liiallisena ahtautena. Mukava käytös."

Omien kehien aikana oli myös Touho saanut menestystä ja korkanut muun muassa sertitilinsä auki: AVO ERI1 SA PU2 SERT!


Jälleen käytiin Rosen kanssa ryhmäkehässä, mutta ei tullut menestystä. Rose kuitenkin jälleen tunnistettiin islanninlammaskoiraksi, joten kyllä siinä kohtaa oli jo voittajafiilis!

2 kommenttia: