22.2.2014

Islanninkoirien jalostuspäivät

Islanninkoirat ry:n jalostustoimikunta järjesti islispuuhaa Uuraisessa. Jonnahan siitä riemastui. Ei muu auttanut, kuin ottaa se sosiaalisen ja fotograafisen harjoituksen kannalta, ja lähteä mukaan.

Mukaan tarttui Iris, sekä pari kameraa. Ja näyttelyhäkki. Ja auto. Ja ruokaa. Jajaja.. Rose tyytyi Jonnan isän ruokintapalveluihin jalostuspäivien ja Jyväskylän kansainvälisen näyttelyn ajaksi. Pirteänä aamuviideltä ylös ja kolme tuntia huristelua liukkailla teillä. Perille päästiin toki ehjänä, ja heti saatiin jutun juonesta kiinni. Iris otti osaa näyttelyharjoituksiin, vaikka olisi rallytokoakin ollut tarjolla.

 Tunturiketun Jöklasóley Varda
Skirnir
Iris

Tässä välissä heitettiin pieni lenkki haukkujen kanssa.


"Yhyy tääl sataa lunta ja nuo vaa meuhkaa.."

Jalostuspäivät avattiin virallisesti, ja heti perään käytiin läpi islanninlammaskoirien historiaa Suomessa. Esille tuli muun muassa useita harvinaisia sukuja, joiden jatkuminen on tärkeää rodun monimuotoisuuden kannalta. (Tästä innostuneena tongin Iriksen sukutaustoja ja löysin sukutaulun muutamasta Palmahausin koirasta, joita Kennelliiton jalostustietokanta ei tunne.)

Ruokatauon jälkeen Lena Danker piti koiramaailmaa avartavan luennon opetustilaisuuden koiran anatomiasta, kasvatuksesta, ja näyttelytuomaroinnin epäkohdista. Koirat ottivat käytännön osuudesta kaiken irti.

Kärsivällistä odottelua, siinä sivussa häkkiin totuttelua

Skirnir ja Sol eturivin paikalla

Lena näyttää meille lantion paikan

Omistajat tutustuvat koiriinsa uudella tavalla

Ja koirat nauttivat

Kári otti kaiken ilon irti

"Kerro lisää!"
Illemmalla syötiin uudemman kerran, rallytokoiltiin, ja käytiin jalostustoimikunnan käytännön asioita hieman läpi.

Skirnir ja Skuld

Lisää Skirniriä uudesta perspektiivistä

"Politiikka!" Pahoitteluni niille, joilta vain korvat näkyvät..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti