22.9.2013

Rose esittäytyy

Niin sitä menneen viikonlopun aikana tuli köröteltyä autolla reilu 1000 km ja istuttua reilu 13 tuntia takapuoli puuduksissa. Suuntana meillä oli Liminka, Tuulenpuuskan kennel, ja sieltä haimme meille uuden perheenjäsenen: Rosen.


Olin pitkään katsellut islanninkoirat ry:n sivuilta pentuvälityksessä olevaa yhdistelmää ja lopulta kiusaus kävi vain niin suureksi, että oli otettava yhteyttä kasvattajaan ja siitä se sitten lähti. Vapaana oli yksi uros, mutta halusin toisen nartun. Jäinkin sitten varalle, josko toinen narttu ei menisikään ottajallensa ja hups! Niin siinä sitten kävi, että narttu vapautui ja näin oli mahdollisuus tehdä taloudestamme kahden isliksen talous.

Mahdollisuus otettiin vastaan ja perjantaina matkaan lähdettiin yhdeksän jälkeen ja perillä oltiin neljän maissa. Ensimmäinen asia minkä huomasin, oli koiranpennut pentuaitauksessa pihalla ja tietty se oma koira oikein loisti sieltä toisten joukosta!


 Oltiin yötä kasvattajan luona. Oli todella mukavaa seurata pienten pentujen tekemistä ja tutustua jokaiseen neljään enemmän ja tietty pentujen emoon. Pentujen isä onkin melko tuttu koira, Turnukan Hvekkur, joka oli ensimmäisiä islantilaisia joita näin Ketunsaralla käydessäni.


Rasmus Hvekkursson
Rekkur Hvekkursson
Runa Emmasdottir
Ros Emmasdottir
Lauantaina suunta olikin sitten takaisin Etelä-Suomeen. Lähdettiin samalla oven avauksella Mustin omistajien kanssa. Välillä takapenkiltä kuului sellainen huuto, että olisi siellä luullut pientä pentua tapettavan. Välillä oli taas niin hiljaista, ettei meinannut muistaa pennun edes olevan matkassa mukana.


Pysähdyksiä tehtiin ja vihdoin ja viimein kun oltiin takaisin kotinurkilla oli haettava vielä Iris Sannalta hoidosta. Oli siinä pienellä pennulla pää pyörällä, kun ympärillä olinkin kolme koiraa tekemässä tuttavuutta. Hetki siinä oltiin ja sitten oli aika jo suunnata kotiin! Olin yllättynyt, miten nätisti kissat ottivat uuden tulokkaan vastaan. Iriskin on osannut olla ihan nätisti, hieman kyllä yrittää olla huomaamatta pientä pentua.


Ensimmäinen yö uudessa kodissa meni ihan mukavasti. Käytin koirat viiden jälkeen tarpeilla ja jatkettiin vielä hetki unia, kunnes noustiin seitsemän maissa ja suunnattiin ulos leikkimään. Käytiin Iriksen kanssa aamulla tokoilemassa ja Rose oli hetken omineen. Oli osannut olla siivosti, jes!


Tokoilun jälkeen suunnattiin Luumäelle kertomaan meidän vanhemmille uudesta perheenjäsenestä. Anoppini tykästyi ja sanoi yrittävänsä pitää koirakuumetta aisoissa. Appiukon avovaimo tykästyi ja olisi halunnut omia Rosen. Äitini rakastui ja samoin koko muukin porukka Näpillä. Isäni kommentti alkoi "Älä vaan sano.......", mutta on kuitenkin valmis ottamaan molemmat koirani päivähoitoon joskus.


Nimi Tuulenpuuskan Ros Emmasdottir "Rose"
Syntynyt 1.8.2013
Sukupuoli naaras
Rotu islanninlammaskoira

2 kommenttia:

 1. Rosella menee aikalailla samalla tavalla merkit kuin Jomilla :D Onnittelut vielä pienestä karvapallosta, joka selkeästi oli tarkoitettu teille (ensinhän olit varasijalla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kiinnittänyt itse ihan samaan asiaan huomiota, että Rosen merkit on jokseenkin samat kun Jomilla. Hauskaa. :D
   Kiitoksia! Alkaa tuntua koti jo kodilta kun on kaksi kappaletta islanninlammaskoiria jaloissa pyörimässä. :)

   Poista