28.7.2013

Kahden koiran talous

Pitbull Bambi oli hoidossa luonamme koko viikonlopun ja kyllä neiti vei sydämen kertaheitolla. Haikein mielin jouduin tänään koiran luovuttamaan omistajilleen takaisin.


Alkuun oli suunnitteilla, että kiinanharjakoira Bond tulisi luokseni täksi viikonlopuksi, mutta ainahan ne suunnitelmat muuttuu ja enkä olisi Iriksen juoksujenkaan takia arvannut urosta oottaa tähän. Epäröin myös aluksi Bambin kanssa, mutta Bambi ei tuottanut ongelmia lainkaan, enemmän Iris karvoja nosteli aina välillä, mutta ne laskettiin heti kiellosta.


Perjantaina oli havaittavissa pientä levottomuutta Bambilta ja sehän on ihan ymmärretävää kun oli uusi paikka ja ei-niin-tutut-ihmiset. Miestäni koira aristeli, mutta kun sai rohkeutta mennä Arin luokse, niin ei olisi malttanut lähteä pois, niin hyvät rapsutukset sai.

Lumo ja Jane tarkkaili Bambia raapimapuusta.
Lähdettiinkin melkein heti lenkille. Tarkoitus oli vain käydä kaveria moikkaamassa, mutta miehet saivatkin päähänsä lähteä keskustaan ostoksille. Ajattelin aluksi, että mitähän tulee kahden koiran kanssa, mutta positiivisin ja päättäväisin mielin koirien kanssa keskustaa valloittamaan. Matkan teko oli lievästi sanottuna hidasta Bambin vetämisen takia, mutta aina kun hihna kiristyi, pysähdyttiin ja odoteltiin. Kyllähän koira hoksasi sitten, miten eteenpäin päästään nopeammin ja kävelytkin onnistui jo melko hyvin. Tein myös mielenkiintoisen havainnon: ihmiset hymyilivät ja kehuivat koiria, tätä ei ikinä tapahdu kun olen vain Iriksen kansa liikenteessä.


Lauantai alkoi tietysti aamulenkillä ja piti tehdä sen verran pitkä lenkki, ettei mieheni tarvitsisi koiria käyttää kuin pari kertaa päivän aikana. Olin lupautunut tuona päivänä olla kuvaamassa kaverini vauvan nimijäisiä. Ollessani kuvaamassa, oli kotona mennyt varsin mukavasti. Koirat olivat kuulemma enimmäkseen vain pötköttäneet ja kerran oli tarvinnut ulkona käyttää. Illasta tähän tulikin sitten muutama kaveri iltaa istumaan. Katsottiin leffaa, syötiin ja seurusteltiin.

Terraarion ihmettelyä..
..sekä parvekkeelta kantautuvien äänien ihmettelyä.
Tänään heräsin jo hieman haikein mielin, kun tiesin joutuvani luopumaan Bambista. Käytiin siinä aamulla lenkillä ja on aivan ihana ohittaa Bambin kanssa koiria, kun se ei välitä niistä mitään! Ei Iriskään välitä vastaantulevista, paitsi jos ne käy haukkumaan niin sitten laskee neidiltä häntä ja ollaan melkoisen pelokkaina hetken aikaa. Lenkillä oli kuitenkin ilo ohittaa koiria, kun kävelytän kahta koiraa joista toinen "tappajakoira" ja vastaantulijalla pikkuinen Fifi joka räksyttää ja mellakoi sen minkä kerkeää. Tyytyväisenä sain vain kävellä koirien kanssa ohi räksyttäjästä sen koommin välittämättä.


Bambi ja Iris innostuivat tänään enemmän jo leikkimään keskenään ja hurja "tappajakoira" pääsi vauhtiin. Painittiin ja revittiin leluja kilpaa. Viikonlopun saldona onkin yksi hajonnut lelu, mutta se oli muutoinkin jo hajoamaisillaan niin mitäpä nyt muutama lelu haittaa.Kaikenkaikkiaan aivan ihana viikonloppu ihastuttavien koirien kanssa. Kämppä vain tuntuu nyt tyhjältä kun tottui jo kahden koiran talouteen. Oi oi, nyt pitää vain malttaa mielensä ja tyytyä yhden koiran talouteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti