28.10.2012

Kiti esittäytyy


Kiti on yli 7 vuotta vanha kissarouva, joka tuli meille heinäkuun lopussa. Sain kissan ilmaiseksi, mutta ilmainen ei tämä persialainen tosiaankaan ole ollut. Eläinlääkärissä on kissan kanssa käyty neljä kertaa kolmen kuukauden sisään.


Kiti oli jätetty täysin heitteille eikä kissa siis ollut saanut asianmukaista hoitoa. Perheestä josta Kitin eräs tyttö haki, oli kissalle annettu viikko aikaa löytää uusi koti, muuten olisi kissalla ollut piikki edessä. Tyttö joka Kitin haki, pelasti neidin vain piikiltä ja alkoi etsimään kissalle uutta kotia. Tieto tottakai kantautui minulle ja olin valmis tarjoamaan Kitille kodin, toivottavasti pysyvän sellaisen.

Kun hain Kitin, vein sen suoraan eläinlääkärille tutkittavaksi kaiken varalta, olihan uudessa kodissa odottamassa kaksi tervettä kissaa. Kitin turkki oli huopaantunut pohjavillaa myöten joten kissalta ajeltiin karvat pois. Neidille jäi oikein hupaisat töppöset ja poskikarvat.


Kitin suolisto tuntui todella kovalta ja eikä toinen munuainenkaan niin priimakuntoiselta vaikuttanut näppituntumalta. Kissa oli myös todella aliravittu, paino oli vain 2,5 kg. Luut paistoivat selvästi nahan läpi. Kitillä oli myös suu melko mätä, ainut kulmahampaista törrötti suusta ulos ja hammaskiveä oli todella paljon. Saimme siis määräyksen mennä hampaan- ja hammaskivenpoistoon.


Kaiken tämän eläinlääkärissä ravaamisen jälkeen, alkoi Kitin totuttaminen uuteen kotiin ja uusiin kavereihin. Lumo ja Jane vain sähisivät kun Kitin haistoivat, veikkaan tämän johtuneen vain Kitin pahasta hajusta, joka taas johtui kissan hoidon laiminlyönnistä. Kiti asui pari viikkoa makuuhuoneessa toipilaana erillään Lumosta ja Janesta. Sen jälkeen aloimme pitää makuuhuoneen ovea auki, jotta kissat saisivat kulkea missä halusivat. Tuttavuutta tehtiin ja nykyään eletään sulassa sovussa, välillä Kitikin ryhtyy Janen ja Lumon spurttiin mukaan.


Aikaa kului ja Kitikän alkoi muistuttamaan kissaa, paino on noussut reilun kilon, turkki kasvaa hiljalleen takaisin ja ruokaakin pystytään jo pureskelemaan.


Kiti on päässyt käymään myös maalla äitini luona. Kiti on siitä vinha, että se ei tunnu paljon aristelevan uusia paikkoja ja kissahan menee ihan pokkana jokaiseen huoneeseen, minne vain pääsee. Kissa pääsi käymään myös ulkona, ja valjaiden pukeminen ei tuottanut minkäänlaista ongelmaa.


Kitin kanssa on käyty eläinlääkärissä myös kissan korvien takia; ne ovat koko ajan likaiset. Alkuun epäiltiin korvapunkkia ja sain siihen kuuluvan lääkkeen. Kuukauden kuuri tuotti hetkellisen tuloksen, mutta sitten korvat menivät taas likaisiksi. Soitin eläinlääkärille ja eläinlääkäri vain ihmetteli kissan likaantuvia korvia ja pyysi käymään. Kitille annettiin piikki ihon alle, jolla korvapunkkien pitäisi varmasti lähteä, jos kyseessä edes on korvapunkki. Samalla Kiti sai viikon antibioottikuurin korviin ja nyt seuraillaan miten käy.


Nimi
Siberian-Tähdet Cleopatra "Kiti"
Syntynyt 31.3.2005
Sukupuoli naaras
Rotu persialainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti