27.4.2015

Anidentissä

Olenkin jo maininnut Rosen murtuneesta P4-hampaasta ja tänään Ärriäiselle olikin varattuna aika Anidenttiin hammasröntgeniin, hiontaan ja pinnoitukseen.

Aamulla startattiin Vento ennen puolta kahdeksaa ja jätettiin Iris vahtimaan kotia. Matka sujui vallan mukavasti ja suunnitellusti, mitä nyt hieman kuumotti ajella ensimmäistä kertaa kehä 1 omineen. Selvittiin kuitenkin siitä ja oltiin ajoissa Veikkolassa. Hetken verran jouduttiin odottelemaan, mutta ei se haitannut. Saatiin käydä kaikessa rauhassa kävelyllä kunnes päästiin toimenpidehuoneeseen, jossa hoitaja kuunteli koiran sykkeen ja mittasi lämmön. Rosehan päästi varsin kauniin kiljahduksen lämpöä mitattaessa. Herkkis prinsessa.

Odoteltiin toimenpidehuoneessa hetki, kunnes eläinlääkäri saapui tervehtimään meitä ja laittamaan Roselle esirauhoituksen. Lääkärinä Rosella oli Niina Luotonen ja heti kävi ihastelemaan pientä islistä. Kertoi, että hänellä on yksi islanninlammaskoira potilaana ja kuuluu kuulemma suosikkeihin. Esirauhoituksen saatuaan Rose nukahti melko nopeasti karvamatollensa tassut taivasta kohti.


Pääsin seuraamaan koiruuteni toimenpidettä ja voi vitsit miten hienot tilat ja vermeet heillä oli! Anestesian valvonnassa oli verenpainemittari, pulssioksimetri, kapnometri, lämmön mittaus, ventilaattori ja hoitaja koko ajan merkkaamassa anestesiaa anestesianvalvontakaavakkeeseen. Oli todella hienoa päästä seuraamaan jotain toimenpidettä muualla ja ihan erityiskiitos eläinlääkärille, joka minulle antoi luvan seurata toimenpidettä!


Rosen hampaista otettiin röntgenkuvia. Olin alkujaan varannut ajan koskien vain oikean ylä P4-hampaan murtumaa, mutta lääkäri epäili myös vasemman ylä P4 murtuneen ja otettiin siitäkin kuva kaiken varuilta. Vasen P4 oli kunnossa, mutta P3:ssa oli sittenkin murtumaa tarkemmin katsottuna. Kuvista pystyttiin toteamaan, että ydinkontaktia ei ole eikä myöskään tulehdusta. Hyvä niin! Kuvista myös tehtiin toinenkin sangen mielenkiintoinen havainto; Rosen vasen ylä P4 on nelijuurinen, kun kyseisen hampaan pitäisi kolmijuurinen.

Kuvien jälkeen toimenpide oli sangen nopea; pikainen hampaiden kiillotus jonka jälkeen hiottiin murtuneiden hampaiden terävät reunat pyöreiksi ja hiontapinta suojattiin kiillesidemuovilla.

Hetki Rosea vielä hapetettiin toimenpiteiden jälkeen ja kun alkoi näkyä heräämisen merkkejä, siirrettiin koiruus takaisin toimenpidehuoneeseen heräämään lattiatasolle. Aika tötteröö neiti oli, mutta se olikin jo tiedossa että on sellainen anestesian jäliltä.Kaiken tämän jälkeen edessä oli enään kotimatka. Hirveä nälkäkin iski, joten pitihän sitä pysähtyä sen verran, että haki Hesburgerista kana-aterian jonka tuhosin sitten Rosen kanssa puokkiin. Tämän lisäksi tehtiin pari pysähdystä ennen kotia.


En voi liiaksi hehkuttaa, miten hieno paikka Anident oikein olikaan. Tilat olivat todella siistit ja viihtyisät, piha-aluetta oli ja sekin siistissä kunnossa, hammastoimenpidepiste sai vain hamuamaan työpaikallenikin parempia tiloja ja tavaroita ja henkilökunta oli TODELLA ystävällistä ja asiallista! Varmasti menen vuoden päästä Rosen kanssa hammasröntgeniin Anidentiin, vaikka lähempänäkin olisi hampaan kontrollikuvaamiseen mahdollisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti