12.10.2014

Paimentamassa

Paimennustaipumustestin jälkeen kipinä paimentamiselle syttyi entisestään ja olihan se päästävä paimentamaan lähilaitumille. Niinpä suunnattiin tänään Imatralle ja käytiin vähän paimentamassa.

Halusin kokeilla Iriksen kanssa kuljettamista ja joo, ihan mukavastihan se meni. Sen verran oli kyllä liikkuvat lampaat, että toi omat haasteensa saada pysymään lauma kasassa. Tehtiinkin niin, että yritettiin pitää Iriksen kanssa lampaat Sannan lähellä ja onnistuihan se ihan kivasti. Kokeiltiin myös, miten Iris hakee lauman luokse: yksi lammas kerrallaan.


Sitten Rosen kanssa katsottiin, miten neitonen suhtautuu lampaisiin. Viimeksihän Rose on nähnyt lampaita Kerimäellä 3-kuukauden ikäisenä. Kiinnostusta löytyi lampaita kohtaan ja omineen kun meni niiden luokse, niin vähän myös jänskätti. Hienosti kuitenkin rohkaistui ja toimikin sangen mukavasti.

Kokeiltiin Rosen kanssa myös, miten prinsessa lauman luokse hakee ja noh. Kyllähän se lauma saatiin luokse kun tarpeeksi monta kertaa haettiin ja saatiin kaikki yhteen läjään.


Hyvin meni molemmilla, osaavat olla nätisti lampaiden kanssa ja ehkäpä me käydään vielä tänä syksynä Kerimäellä, Pohjolan tilalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti