30.4.2016

Jaalan ryhmänäyttelyssä

Eikös oikein hömelöt koiraihmiset vietä vappunsa koiratohinoissa? Me ainakin isännän kanssa vietettiin, nimittäin Jaalan ryhmänäyttelyssä käytiin tänään pyörähtämässä.

Misseilemään lähti Rose. Olin lupautunut Moskua viemään myös missikisoihin ja näihin misseilyihin sitten saatiin Mosander myös paikalle. Hirmuinen veto jokaiseen ilmansuuntaan ja ääntä lähti pojasta paljon. Onneksi uros pikku hiljaa rauhottui ja löytyi jotain yhteistä kieltä.

Islanninlammaskoiria oli tuomaroimassa tänään Esa Ruotsalainen, tuomari josta tykkään itse todella kovasti; käsittelee ja lähestyy koiria kauniisti, antaa asiallisia arvosteluita ja huumoria löytyy myös. Moskun kohdalla kommentoi muun muassa, että poika ollut jo simaa maistelemassa äänestä päätellen.

Moskun kanssa kehä meni oikein kivasti. Sain uroksen liikkumaan suht' vetämättä hihnassa, mutta seisominen olikin sitten hankalampaa. Kyllä se neljällä tassulla pysyi, mutta mieluummin yritti haahuilla omiaan ja huuteli kovasti. Avoimia uroksia laitettaessa järjestykseen, pääsi Mosku yhden toisen uroon iholle ja ei oikein siitä palautunut. Harmitti kovasti, kun näin pääsi käymään, yritin kuitenkin koko ajan pitää hyviä välejä muihin uroksiin. Mosku sai ensimmäisistä missikisoistaa seuraavanlaisen arvostelun: "Tyypiltään ja mittasuhteiltaan erinomainen uros. Oikea ilmeinen pää. Hyvä runko. Oikea raajaluusto. Takaanta voisi kulmautua voimakkaammin. Liikkuu muuten hyvin; takapotku saisi olla saattavampi. Vähän äänekäs esiintyjä".

Aitiorannan Yri Ylfingur
AVO ERI1 SA PU1 ROP SERT
Nuppusen Ungur Viktor
AVO ERI2
Rahkkasan Jöfur Haraldsson
AVO ERI3

Hetken sain huilata ennen Rosen kehään vientiä. Vähän leikittiin Rosen kanssa ja temppuiltiin, jotta sain Rosesta ylimääräisen hössötyksen pois kun piti hetki odottaa omineen häkissä. Rose esiintyi jälleen edukseen ja sai hyvin Rosemaisen arvostelun: "Kaunis, tasapainoinen narttu. Oikea ilmeinen pää. Hyvä runko ja raajaluusto. Erinomaiset kulmaukset. Erinomaiset, tehokkaat liikkeet. Miellyttävä käytös."

Metsäkasteen Bogga
JUN ERI1 SA PN2 SERT
Ginfaxi's Bleikja Ilmur
NUO EH1
Jääpuikon Lumikuningatar
NUO EH2
Ginfaxi's Ívidja Nellika
VAL ERI2 SA PN3
Tuulenpuuskan Ros Emmasdottir
VAL ERI1 SA PN1 VSP

Islanninlammaskoirien jälkeen esitin vielä työkaverini japaninpystykorva Elvin. Aivan ihastuttava nuori neiti, joka sai ensimmäisen PN1-sijoituksen ollen VSP.

Bella Godivas Ildico
NUO ERI1 SA PN1 VSP SERT

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti