9.8.2015

Muotovalioita kyydissä

Viime vuoden elokuussa oltiin valloittamassa Pohjois-Karjalaa AE:n kanssa ja niin valloitettiin tänäkin vuonna. Ilomantsiin suunnattiin perjantaina ja kyllä oli koirilla lystiä kun pääsivät autosta ulos kirmaamaan reilun kolmen tunnin ajomatkan jäliltä.

Lauantaina oli sitten tositoimet ja lähdettiin liikenteeseen suunnilleen 8:30. Islanninlammaskoirien kehä oli ensin ja koska Iris ja Rose molemmat kisaavat avoimessa luokassa, olin pyytänyt Soilaa esittämään Iriksen. Soila esittikin Iriksen todella mallikkaasti! Tuomarina oli ruotsalainen Nina Karlsdottir.

Vestanvindur Draumur Katsson
JUN ERI1 ROP-JUN
Rekikelin Stefnir
NUO ERI1
Tunturiketun Udi Raudsokki
VET ERI1 SA PU1 VSP ROP-VET
Rastihaukun Netla
NUO EH1
Katimon Meyla
AVO ERI1 SA PN2
AVO ERI2 SA PN3 SERT FI MVA"Hyvin kaunismuotoinen pää. Hyvät mittasuhteet. Hyvän muotoiset tummat silmät. Hyvin kannetut, hieman suuret korvat. Erinomainen kaula. Hyvä selkälinja ja häntä. Hyvin kehittynyt runko. Sopiva luusto. Hieman ulospäin kääntyvät eturaajat. Riittävät kulmaukset edessä, hieman vähemmän takana. Kaksoiskanukset, jotka voisivat olla vahvemmat ja paremmin luutuneet. Kaksinkertainen karvapeite. Hyvin esitetty."
AVO ERI3 SA PN4 VASERT"Femiininen pää. Hyvä muoto ja mittasuhteet. Hyvän muotoiset tummat silmät. Hyvin asettuneet korvat. Erinomainen kaula, ylälinja ja häntä. Hyvin kehittynyt runko. Sopiva luusto. Kaksoiskannukset takana, jotka voisivat olla vahvemmat ja paremmin luutuneet. Kulmautunut ja liikkuu hyvin joka puolelta, hieman löysästi edestä. Kaksinkertainen turkki, ei täydessä turkissa. Hyvin esitetty."
Punapihlajan Meyla
VAL ERI2 SA
Tunturiketun Jorunn Vorperla
VAL ERI1 SA PN1 ROP CACIB
Punapihlajan Tofa
VAL ERI3
Ihan mieletöntä, Iris on nyt Suomen Muotovalio! Voihan sita tuuletuksen ja onnellisuuden määrää!!

Jokunen hetki sitten menikin, ennenkuin oli Touhon vuoro mennä kehään. Alkoi satamaan ja ukkostamaan. Onneksi meillä oli teltta, joka oli vedenpitävä. Sade lakkasi ja aurinko alkoi jälleen paistamaan hetki ennen AE:n ja Touhon vuoroa.

AVO ERI1 SA PU2 SERT
Touho nappasi toisen sertinsä!! Wohou!! Kyllä oli antoisa näyttelypäivä! Hetki fiilisteltiin ja sitten purettiin teltta ja suunnattiin takaisin Ilomantsiin. Tietty hienojen koirien piti päästä tekemään illasta jotain tosi hauskaa, ja suunnattiinkin veden äärelle.


Koitti sunnuntai ja pakattiin autoon kaikki tavarat. Näyttelyn päätteksi oli suunta takaisin kotiin. Mutta ennen kotiinpaluuta vielä yhdet misseilyt auringon paahteessa ja onnistuttiin AE:n kanssa molemmat polttamaan itsemme. Olihan meillä aurinkorasva mukana, se vain pysytteli koko ajan repussa tallessa.

Vestanvindur Draumur Katsson
JUN ERI1 SA PU1 VSP SERT
Rekikelin Stefnir
NUO ERI1 SA PU3
Punapihlajan Toti
AVO ERI1
Tunturiketun Udi Raudsokki
VET ERI1 SA PU2 ROP-VET
Vongoivan Jofridur
JUN ERI1 SA PN1 ROP SERT
Katimon Meyja
AVO ERI1 SA PN4
AVO ERI2 SA PN3
"Pirteä narttu hyvillä ääriviivoilla. Viehättävä pää ja hyvät tummat merkit. Vahva eturinta. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Liikkuu hyvin. Hieman puuttuu turkkia tänään."
VAL ERI2
"Hyvät pääpiirteet ja viehättävä väritys. Ihana pää ja tummat merkit. Hyvä purenta. Hyvä kaulan vahvuus ja eturinta. Hyvä runko ja lantion vahvuus. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Luustoa saisi olla enemmän. Hyvää aktiivista liikkumista."
Tunturiketun Jorunn Vorperla
VAL ERI2 SA PN2
Iris korkkasi valioluokan erinomaisesti! Olin niin tyytyväinen molempien koirieni liikkeisiin, pitkään aikaan en ole kumpaakaan saanut liikkumaan niin nätisti mitä tänään onnistuin. Hienot koiruuteni!

Jälleen hetken verran piti odotella mittelspitz-kehää. Ja kyllä me AE:n kanssa jännitettiin miten käy, kun Touho oli enään yhtä sertiä vaille Suomen Muotovalio. Sitten alkoi mittelspitz-kehä ja niin koitti totuuden hetki.

AVO ERI1 SA PU2 SERT FI MVA
Touhosta tuli Suomen Muotovalio!! Ihan käsittämätöntä miten hieno viikonloppu meillä olikaan! Ja Touho on saanut kaikki sertinsä Joensussta. Mitähän me seuraavana vuonna haetaan Joensuun näytelmistä?

Kotimatkalla oli pysähdyttävä ottamaan posekuvia ja saipa tytötkin hieman vilvoitella ja käydä pulahtamassa.

FI MVA PMJV-13 Ketunsaran Iris Lunudottir
FI MVA Härkäpää Toivo

1 kommentti:

  1. Hope so meikä lähtee ens vuon mukaa ni voijaa jatkaa tota tein putkea?? :DD Onnea vielä koko köörille!

    VastaaPoista