22.8.2015

Baltian Voittajia ja Kouvolan voittaja

Eilen startattiin Lappeenrannasta Viroon ja nyt jo ollaan kotosalla. Tehtiin täsmäisku Tallinnaan Baltian Voittaja-näyttelyihin ja niin hienosti meni että huh!

Olin alkujaan ilmoittanut karkeloihin Miken ja Rosen, mutta koska Rose sattui olemaan niiiiin turkiton, niin ajattelin kysyä onnistuisiko koiran vaihto sen ihmeemmin perustelematta. Ja onnistuihan se! Eli Rose vaihtui Jossuun.

Mukana matkassa oli Riitta mukanaan pihakoira Martta ja kääpiöpinseri Viima sekä Niina suomenlapinkoira Iinan kanssa. Martta ja Viima matkustivat takapenkillä omassa boksissa ja pörröiset jakoivat takakontin. Koirat odottivat autossa sen ajan kun mentiin laivalla Viroon ja ihan hyvin oli sujunut autossa. Mikke oli hieman ihmeissään kun oli autoon jätettynä, mutta hyvin sujui joka tapauksessa.

Yövyttiin hotelli Dzingelissä, ihan ok hotelli, vaikkakin on sitä siistimmissäkin tullut yövyttyä. Kunhan oli katto pään päällä niin hyvä. Tosin yöllä en saanut nukutuksi juuri lainkaan, mutta mitäs sen on väliä.


Lauantaina pakattiin auto heti aamusta valmiiksi, käytiin syömäsä aamupala ja sitten suunnattiin näyttelypaikalle. Opasteita ei juuri ollut ja hetken ihmettelyn jälkeen löydettiin oikealle parkkipaikelle ja päästiin purkamaan auto ja pystyttämään leiriä. Kuuma oli ja tietty aurinkorasvaa ei ollut mukana.


Ensin kävi islantilaiset kehässä. Paikalla oli hurjat kaksi kappaletta ja oltiin varauduttu, että tarpeen tullen Niina tulee esittämään toisen koirista, mutta Jossun arvostelun jälkeen kehäsiihteri kertoi, että Mikke oli ROP ja Jossu VSP, ei tarvinnut käydä sumplimaan kumpi esittää kumman. Näin ollen Mikestä tuli Baltian Voittaja ja sai Viron sertin ja Jossusta tuli Baltian Junior Voittaja. Islanninlammaskoirilla oli tuomarina Salvatore Tripoli.

Jossu JUN ERI1 SA PN1 VSP ROP-JUN JUN-SERT BALTJW-15
"Hyvä pää, naisellinen ilme, oikea pigmentti. Hyvä korvien kiinnitys, hyvä kaula. Mukava temperamentti. Hyvä runko, hyvä hännänkanto. Hyvät kannukset. Hyvä turkki, karva ja kulmaukset. Oikeat liikkeet."
Mikke AVO ERI1 SA PU1 ROP SERT BALTW-15
"Hyvä pää, maskuliininen ilme. Oikeanlainen pää, tyypillinen korvien kanto, hyvä kaula ja runko. Oikeat rungon mittasuhteet. Hyvä turkki. Tyypilliset kannukset. Liikkuu hyvin. Tyypillinen hännänkiinnitys ja -kanto. Ei paha liike." 
Sitten alkoi jännitysnäytelmä kun suomenlapinkoirien, pihakoirien ja kääpiöpinsereiden kehä alkoivat uhkaavasti olla päällekkäin. Pihakoirilla oli todella hidas tuomari, mutta vihdoin ja viimein oli Martan vuoro mennä kehään ja niin se neiti haki itselleen Baltian Junior Voittaja-tittelin. Viiman kanssa ei harmillisesti keretty kehään. Seurattiin sitten suomenlapinkoirien kehää ja hienosti kävi Iinakin hakemassa Baltian Junior Voittaja-tittelin.

Ryhmäkehiin ei jääty vaan pakattiin auto ja lähdettiin suuntaamaan laivalle. Paluumatka meni mukavasti, mitä nyt allekirjoittaneen yläselkä hieman kärähti näyttelypaikalla ja autossa istuminen tuotti omat tuskansa.

Sillä aikaan kun olin Viron puolella näytelmissä, kävi Ari Iriksen kanssa Kouvolan koiranäyttelyssä ja siellä meni aivan älyttömän hienosti! Iris oli nimittäin ROP ensimmäistä kertaa! Tuomarina Kouvolassa oli Paula Rekiranta. Tähän tulokseen ja arvosteluun Iriksen on hyvä lopettaa misseilyt tältä vuodelta.

VAL ERI1 SA PN1 ROP
"Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Kaunis nartun pää. Erinomainen ilme ja korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Tasapainoisesti kulmautunut, hyvä luustoiset raajat. Hyvät käpälät. Hyvä karvapeite. Erinomaiset liikkeet. Kaunis kokonaisuus."
Kerrassaan mielettömän hieno päivä takana! Ei voi liiaksi onnesta pakahtua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti