19.10.2013

Islisten syyslenkki

Vihdoinkin oli islanninlammaskoirien syyslenkin aika! Lenkkeiltiin Haukkavuorella seitsemän islantilaisen voimin.


Halukkaat tokoilijat saapuivat paikalle klo 10:00 ja vain lenkille osallistujat tuntia myöhemmin. Tico tuli meidän kyydillä ja tottahan toki me mentiin kymmeneksi tokoilemaan. Vähän kyllä myöhästyttiin kun aamulla oli sähläämistä ja Rose vietiin päiväksi hoitoon isälleni. Loppupeleissä oltiinkin vain joku kymmenen minuuttia myöhässä, mutta eipä se haitannut. Sanna vähän antoi vinkkejä tokopuuhiin ennen muun porukan saapumista.


Vähän ennen yhtätoista parkkikselle saapui loput lenkkeilijät ja koirat saivat hetken siinä purkaa ylimääräistä energiaa.

Veljekset Ivar ja Igor
Ivar, Völur ja Igor
Tófa, Völur, Iris, Igor ja Ivar

Autoilla siirryttiin Haukkavuoren suuntaan. Tietä pitkin olisi pitänyt päästä laavulle, mutta ei sitä laavua missään näkynyt. Ajateltiin, että se on ihan lähellä ja lähdettiin patikoimaan. Sää oli ajoittain hyvä, mutta suurimmaksi osaksi aikaa satoi lunta ja maisemat jäi ihailematta lumisateen takia.

Sumea lenkkiporukka.
Koirat nauttivat toistensa seurasta ja vapaana räpiköimisestä metsässä.


Saavuttiin laavulle ja syötiin vähän evästä. Laavullehan olisi päässyt tosi hyvin autolla, jos ei oltaisi käännytty toiseen suuntaan, mutta mitäs pienistä! Sitten pitikin lähteä kävelemään ja ihmettelemään missä ne autot mahtaakaan olla. Kyllä nekin löytyi ja päästiin kotimatkalle. Autossa olikin kaksi hyvin väsynyttä islantilaista.

Vongoivan Igor
Vongoivan Ivar
Punapihlajan Tófa
Ketunsaran Iris Lunudotir
Tunturiketun Jorunn Vorperla
Tunturiketun Udi Raudsokki
Punapihlajan Völur
 Ja jotta kotimatka ei olisi ollut niin helppo, oli autosamme vielä kesärenkaat alla ja edessä oli hurmaava ylämäki. Ei päästy ihan ylös asti, joten mieheni sitten lähti peruuttamaan ja HUMPS! Oltiin ojassa. Onneksi paikalle saapui muuan henkilö joka kävi hakemassa traktorin ja veti auton ylös ojasta. Lähdettiin etsimään vaihtoehtoista reittiä ja päästiin kuin päästiinkin kotiin aivan ehjänä!


Rose kävi päivällä Virojoella moikkaamassa sukulaisiani ja pennun saapuessa kotiin, oli hetken leikit ja sitten maistuikin jo uni molemmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti