15.10.2013

Esimakua paimennukseen

Tänään oli ohjelmassa käydä tutustumassa lampaisiin Sannan luona omien koirien ja Ticon kanssa. Luulin että koirat ottaisivat vain hajuja lampaista ja vähän näkisivät, mutta Sannalla olikin ihan paimennettavissa olevia lampaita ja niin sitä sitten kokeiltiin, mitä mein haukut tykkää!

Ensin otettiin Rose. Pikkuinen osasi olla tosi rauhallisesti, pari haukkua ja muutoin melko hiljaa. Kiinnostusta löytyi ja kyllä jotenkuten lampaita liikuteltiinkin. Toisella kerralla lampaiden parissa Rose oli jo melkoisen väsynyt, eikä pahemmin kiinnostunut, mutta heti kun kiinnostui niin vuolaat kehut ja pentu lepäämään.


Toisena vuorossa oli Tico ja äänensä puolesta poika on selvä islanninlammaskoira. Tico ymmärsi idean ja hienosti juoksuttikin pyöreän aitauksen sisällä. Toisella kerralla kohdatessaan uuhet vapaammin osasi Tico koota hajonneen lauman ja siihen oli hyvä lopettaa pojan osalta.


Iris pääsi kokeilemaan viimeisenä. Neidistä löytyi ääntä (muulloinkin kun autoon jätettäessä) ja hetken tutkailujen jälkeen kävi Iris kiertämään pyöreätä kehää ja liikuttamaan lampaita. Ihan mieletön fiilis! Sitten mentiin pienen aitauksen sisään ja neiti innostui niinkin paljon, että pikkumustat uhhet päättivät hyppiä aitauksesta pois. Toisella kerralla lampaat kohdatessa sai koira olla vapaammin ja kyllähän Iriskin kokosi hajonneen lauman hienosti ja onnistumiseen oli hyvä lopettaa.


Kaikenkaikkiaan hieno päivä takana ja luultavasti käydään toisenkin kerran lampaita haukkumassa!

Pikkumustat uuhet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti