22.11.2015

Keski-Suomen valloitus

Viimeisen sertin toivossa olin ilmoittanut Rosen Jyväskylän näytelmiin molemmille päiville. Lauantaina lähdimme vasta 8:30 ajamaan kohti Jyväskylää, ja Paviljonkiin päästyämme saimme huomata kehämme olevan yli tunnin myöhässä. Onneksi kehää odotellessa ympärillä oli tosi mukavia islantilaisomistajia joiden kanssa oli oikein mukava vaihtaa kuulumisia.

Vihdoin koitti islanninlammaskoirien vuoro ja voi vietävä kuinka voikin jännittää niin paljon! Tottahan toki jännitystä lisäsi se, että Rose oli tosiaan yhtä sertiä vaille Suomen Muotovalio. Aksaamisen myötä on Rose oppinut pitämään enemmän ääntä itsestään ja ajattelin neidin käyttäytyvän aivan kamalasti, mutta positiivinen yllätys oli, että Ärriäiseni on yhä melkoinen missi..

Rastihaukun Nytur
NUO ERI1 SA PU4 VASERT
Rekikelin Stefnir
NUO ERI2
Ginfaxi's Dagbjartur
AVO ERI1 SA PU2 VARACA
Ginfaxi's Dagfinnur
AVO ERI2 SA PU3 SERT
Rekikelin Kormak
VAL ERI2 SA
Tuulenpuuskan Petur Naskursson
VAL ERI1 SA PU1 ROP CACIB
Rekikelin Folda
NUO EH1
Ginfaxi's Dagstajrna
AVO ERI1 SA PN1 VSP SERT CACIB
Sindra Sóldögg
AVO EH3
Tuulenpuuskan Ros Emmasdottir
AVO ERI2 SA PN2 VASERT VARACA

Tuomarina oli Harry Tast ja tässä tuomarin tuumaukset Rosesta: "2 v 3 kk. Kaunis ryhti. Rungossa oikeat mittasuhteet. Selässä pehmeyttä. Narttumainen, kaunis ilmeinen pää. Korostunut otsa. Hyvät kulmaukset, luusto ja käpälät. Tuplakannukset. Pitkä rintakehä. Varma häntä. Hyvä karvanlaatu. Hyvä askelpituus, kyynärpäiden tulisi olla tiiviimmät likkeessä."

Näytelmien jälkeen päästiin lähtemään Muurameen; Niina oli tarjoutunut majoittamaan meidät viikonloppuna ja kylläpä oli pörröiset kovasti odottaneet meitä saapuvaksi! Iina oli aivan innoissaan Rosesta ja illalla neitokaiset saivat pienoiset hepulit, ja siitäkös vanhemmat rouvaskoirat riemastuivat.

Rose, Iina, Myy ja Pihka

Sunnuntaina oli toinen misseilypäivä, ja odotukset ei tosiaan olleet kovin korkealla tuomarin tiukan linjan vuoksi.

Turnukan Oskar
JUN EH1

Rekikelin Stefnir
NUO EH1
Ginfaxi's Dagbjartur
AVO ERI2
Ginfaxi's Dagfinnur
AVO ERI1
Rekikelin Kormak
VAL EH2
Tuulenpuuskan Petur Naskursson
VAL ERI1 SA PU1 ROP CACIB
Rekikelin Snjóhvit
JUN EH1
Ginfaxi's Dagstjarna
AVO EH2
Sindra Sóldögg
AVO EH3
Tuulenpuuskan Ros Emmasdottir
AVO ERI1 SA PN1 VSP SERT CACIB FI MVA
Rekikelin Vigdis
VAL ERI1

Minun pienestä ja söpöstä koirastani tuli siis Suomen Muotovalio vihdoin ja viimein! Tiukalta vaikuttanut Marja Talvitie osoittautui kehässä kuitenkin sangen mukavaksi ja jopa hauskaksi tuomariksi. Tässä hänen tuumauksensa Rosesta:"Erittäin hyvän tyyppinen. Hyvä pää ja ilme. Hyvä ylälinja ja häntä. Riittävät etu- ja hyvät takakulmaukset. Hyvä karva ja liikkeet."

Oikein mukava viikonloppureissu Keski-Suomeen tuli tehtyä. Väsyneenä ja onnellisena onkin hyvä odottaa seuraavaa viikonloppureissua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti