1.1.2015

Uuden vuoden suunnitelmat

Vuosi 2014 on nyt takana ja kyllähän siinä kaikenlaista tapahtuikin. Tuli käytyä 16 eri näyttelyssä, jossa päällimmäisenä Iriksen VSP-sijoitus erkkarissa ja huippuviikonloppu AEn kanssa Joensuussa. Myös reissu Norjaan Rosen kanssa jäi mieleen.

Harrastuspuolella aloitettiin Rosen kanssa rallytoko ja Iriksen kanssa agility.

Iris suoritti Kennelliiton virallisen paimennustaipumustestin hyväksytysti, samoin luonnetestin pistein 172, laukausvarma.

Roselle tehtiin viralliset terveystutkimukset: kuvattiin lonkiltaan A/A, kyynäriltään 0/0. Polvet tutkittiin 0/0 ja sydän kuunneltiin terveeksi.

Kävin jalostuspäivillä ja suoritin kasvattajan peruskurssin.

Ikävimpinä uutisina oli Lumon nivelrikkolöydökset joiden kanssa on pärjäilty hyvin. Ei ole kehrääjä oireillut millään lailla. Seraquin-ravintolisää saa tällä hetkellä yhden tabletin iltaisin. Myös Jane alkoi ontumaan, kissa on kahdesti röntgen-kuvattu, mutta muutoksia ei näy. Jane syö nyt Prednisolon -kortisonia ja tällä on ontumiset pysyneet kurissa. Näpilä nukkui kaksi kissaa ikiuneen, Teri ja Nipa.

Tavoitteita olin asettanut jo Irikselle ja Roselle synttäkirjoituksissa, mutta kerrataanpa ne vielä.

Iriksen kanssa jatketaan ainakin agilityn parissa jatkokurssin verran, sen jälkeen mietitään, mitähän oikein mahtaa tapahtua. Ohjatut tokot ovat jääneet vähemmälle ja haku ryhmiinkin meni jo aikaa sitten. Päällimmäisenä on kuitenkin Iriksen pentusuunnitelmat tälle vuodelle ja se vaikuttaa aika moneen asiaan tänä vuonna. Suomen Muotovalio-tittelistä en tiedä, milloin ja mistä se viimeinen serti saataisiin.

Rosen kanssa harrastaminen on ollut melko vähäistä, mutta Rosenkin kanssa harrastamiseen vaikuttaa suunnitelmat Iriksen kanssa. Kotitokoiluja ja -rallytoikoiluja koitetaan tehdä ja ehkäpä saadaan aikaiseksi käydä doboilemassa. Paimentaminen on ollut mielessä, että sitä pitää käydä treenaamassa lisää. Silmätarkastuksessakin voitaisiin käydä tänä vuonna.

Päätavoite on koittaa pysyä niin meidän omistajien, kuin kaikkien eläintenkin terveenä ja hyvinvoivina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti