11.5.2014

Haminassa ja Helsingissä

Eilen misseiltiin Haminassa ja tänään Helsingisä. Perjantaina äitini haki minut kera likkojen kaupungista Näpille valmistautumaan missikisoihin. Mikke taas nautti kun pääsi tyttöjen kanssa leikkimään.

Mikke ja Rose valmistautuu missikisoihin näin..
..Iris puolestansa tällä tavalla.
Eilen oltiin Haminassa vähän ennen kymmentä. Islikset olivat toisena rotuna kehään menossa samojedien jälkeen. Siinä odotellessa käytiin katselemassa berninpaimenkoirien kehään ja kyllä siinä äiti mietti, pitäisiköhän Max vielä joku päivä viedä veteraanikehään.


Tuomarina oli Esa Ruotsalainen ja muutaman kerran olenkin hänet nähnyt tuomaroimassa ja toivonut joskus pääseväni esittämään koirani hänelle. Tänään sitten esittelin Miken ja Iriksen.

Saagelin Urdarmani VET EH1
Ulkomuototuomari osasi käsitellä aivan ihastuttavalla tavalla koiria! Mikke oli ensimmäistä kertaa kehässä ja missään isommassa koiratapahtumassa, niin tuomari pyysi saada namia ja itsekin palkata koiruutta! Tässä Ruotsalaisen tuumailut Mikestä: "Kaunis uros-pentu. Viehättävä ilmeinen pää, alaleuka saisi olla hieman voimakkaampi. Hyvä rungon ja luuston vahvuus. Riittävästi kulmautunut. Hyvä karva. Kauniit, tasapainoiset liikkeet. Hyvin lupaava poika!".

KP ROP-PEN
Ja Iriksestä seuraavaa: "Tyypiltään ja mittasuhteiltaan erinomainen narttu. Kaunis ilmeinen pää. Hyvä runko. Raajaluusto saisi olla voimakkaampi. Kauttaaltaan turhan niukasti kulmautunut. Hyvä karva. Eturaajat ulkokierteiset. Liikkuu muuten hyvin, mutta taka-askel saisi olla saattavampi. Miellyttävä käytös."

NUO ERI1
Misseilyn jälkeen vähän kierreltiin kojuja ja käytiin kertomassa Miken kasvattajalle pojan menestyksestä ja kyllä oli kasvattaja ylpeänä! Olin minäkin ylpeänä. Ja äitini! Mikke lähteekin kiertämään nyt enemmän näyttelyitä, seuraavana Juvalle ja sitten Maailman Voittajaan.


Tänään herättiin Arin kanssa kahdeksan paikkeilla ja lähdettiin suuntaamaan Helsinkiin Rose mukanamme. Olin jälleen innoissani, että pääsen vihdoin näkemään Rosen veljen Mustin, mutta Mustin omistaja soitti matkalla ja pahoitteli, ettei vieläkään nähdä veljeä. Erkkarissa sitten!

Ari kävi kuvailemassa vähän muita koiria ennen islanninlammaskoirakehän alkamista.

Turnukan Maya KP
Turnukan Mysla KP ROP-PEN
Tuulenpuuskan Petur Naskursson VAL ERI1 SA SERT CACIB ROP
Tassumäen Kleima JUN ERI1 ROP-JUN
 Tuomarina oli Kari Granaas Hansen ja tässä hänen mietteensä Rosesta: "Hyvin femiininen. Kaunis pää ja ilme. Erinomainen etupää. Hyvät takaraajat. Hyvin kehittynyt runko. Hyvät mittasuhteet. Hyvä turkki ja liikkuu hyvin."

JUN ERI2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti