10.11.2013

Paimennusta Kerimäellä

Tänään oli suuntana Kerimäki, Pohjolan tila, tarkoituksenamme paimennella lampaita kokeneemmassa opissa. Mukaan lähti tietty Iris ja Rose ja haettiin Tico omistajineen kyytiin ja treffattiin menomatkalla Sannan kanssa ja yhdessä suunnattiin määränpäähän.

Paimentaminen aloitettiin Rosen kanssa. Pienestä iästä ja koosta huolimatta oli neiti rohkea ja juoksenteli lampaiden seassa, melko ääneti. Eipä niin hirmuisesti lampaita paimennellut, mutta juostessa piti katsetta kiinni lampaissa. Rose on hieno pieni paimeneni.

Sitten kokeiltiin Ticolla ja siinäpä vasta kunnon paimen! Toki lampaat myös ottivat ei-punaisen koiran hyvin paljon tosissaan ja liikkuivatkin herkästi. Tico osasi koota sekä ohjailla laumaa, pojasta kehittyy kunnon paimenkoira!

Siinäpä vasta kunnon paimen!
Iris haukkui melkoisen paljon ja kovasti yrittikin saada lampaisiin liikettä, mutta lampaat ei ottaneet neitokaista tosissaan ja Iriksen huomatessa asia siirtyi koiruus herkkupapanoiden pariin. Toisella paimennuskerralla otettiin Tico pelotteeksi taustalle ja jopa pääsi Iris paimentamaan, tai ainakin saatiin neidille se luulo.

Tytöt paimensi myös yhdessä
Jorunn ja Udikin pääsivät paimentamaan. Jorunilla oli meno vähän astetta villimpää, mutta neiti jonkin ajan kuluttua rauhoittui ja paimensi nätisti. Udikin paimensi niin kauan kun mielenkiintoa löytyi.

Udin paimennus kesti niin kauan kuin vanhalla herralla intoa riitti.
Kaikkinensa hieno päivä jälleen takana! Kiitos seuralle ja paimennusemännälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti