2.9.2013

Kahden isliksen talous

Reilu viikko sitten uusi islanninlammaskoiran omistaja Lappeenrannasta laittoi minulle tekstiviestiä, että voisinko olla lapsenvahtina hänen koiralleen viikonloppuna. Tietenkin voisin ja niinhän minä sitten olin! Palatessani Mäntyharjun näyttelystä, oli kotona vastassa 15 viikkoinen islanninlammaskoira Tico.


Ticoa ollaan nähty aina silloin tällöin mätsäreissä ja on kerran koirat saaneet temuta muutamalla aukiollakin valvovien silmien alla. Ennen sisälle menoa islikset saivat riehua pihalla ja sitten siirryttiin sisälle, jossa painit jatkui. Missään kohin ei mitään ongelmaa koirien välillä. Kissat tietty olivat melkein koko lauantain raapimapuu korkeuksissa tarkkailemassa tilannetta, mutta sunnuntaina arvasivat jo olla pennun kanssa samalla tasolla.


Sunnuntai oli astetta rauhallisempi päivä, koirat vain tuntui nukkuvan suurimman osan ajasta ja välillä saattoivat vähän leikkiä, mutta rauhoittuivat takaisin lepäilemään.


Sormi meinasi välillä mennä suuhun pennun kanssa kun ei ihan muistanut miten niin nuoren koiran kanssa toimittiinkaan. Sisäsiistihän Tico ei vielä ole ja pissat onnistuikin tekemään muutamaan otteeseen lattialle. Sen verran meillä kävi nolosti, että kun käytiin kaverilla iltateellä niin pisut lorahti matolle lenkin jälkeen. Onneksi kaikki on siivottavissa.


Tico haettiin vasta tänään aamulla ennen "töihin" lähtöäni. Aamulla käytin haukut ulkona tarpeilla, söin aamupalaa ja tein eväät "töihin" ja sitten odoteltiinkin Ticon omistajaa ja käytiin yhdessä aamulenkillä. Juotiin kahvit ja sitten olikin haikein mielin luovuttava pennusta. Kahden isliksen talous tuntui erittäin luontevalta.

1 kommentti:

  1. Kahden isliksen talous ON todella luonteva ja järkevä, että pentua vaan katteleen keväällä, kun Iriskin alkaa olla oikeesti aikuinen. :D

    VastaaPoista