21.3.2013

Rodi ja Dana

Kaverin eläin -kirjotukset saavat jatkoa, kun tentattavan penkkiin joutui ystäväni Sanna kahden koiransa saattelemana, Rodin ja Danan.

Rodi
Rodi ja Dana ovat molemmat valloittavia persoonia omilla tavoillansa. Pelkästään jo se, että on näiden kahden koiran kanssa samassa tilassa saa päivästä paremman.

Dana
Sanna haki Danan itselleen keväällä 2008. Alkujaan kaverini halusi rottweilerin ja varaus hänellä olikin rotukoiraan, mutta syystä X kasvattaja perui varauksen. Apulassa oli ilmoitus rottweilerin ja saksanpaimenkoira/novascotinnoutaja/lapinkoira mixaus pennuista ja sieltä sitten yksi pentu lähti Sannan matkaan mukaan.


Rodin tapauksessa keväällä 2010 tarkoitus oli vain käydä katsomassa koiranpentuja, mutta mites kävikään? Kotimatkalle mukaan tarttui yksi nelijalkainen.


Rotuvaihtoehtoja miettiessä Sannalla oli myös mielessä novascotinnoutaja, mutta päätyi kuitenkin rottweileriin niiden valloittavan luonteen takia.
"1800 -luvun lopulla rottweilereitä ei enää tarvittu työkoirina ja vuonna 1905 jäljellä oli vain muutama rodun edustaja. Vuonna 1910 rottweiler hyväksyttiin kuitenkin Saksassa poliisikoiraksi, vuodesta 1924 lähtien rodullla on ollut kotimaassaan vahva rotuyhdistys. Rottweilereitä on joka puolella maailmaa ja ne tunnetaan kunnioitusta herättävinä ja miellyttävinä käyttö- ja seurakoirina."
 - Koirarotujen maailma

Danan ehdottomia lempileluja ovat röhkivät porsaat sekä vinkuvat kalkkunat. Rodin ehdottomat suosikkilelut ovat pallot sekä oksat ja koiran lempitouhuihin kuuluu jonkin sortin metsurin hommat.


 Tuhmuuksiin Rodi harvoin ryhtyy, mutta kerran on ottanut keittiön pöydältä valvovien silmien alla palan kakkua. Danakaan harvoin tuhmuuksiin ryhtyy, mitä nyt joskus on makuuhuoneen laittanut uuteen uskoon vetämällä tyynyt, peitteet ja patjat pitkin kämppää.


Danalla ei varsinaisia pelkoja ole, eroahdistusta kylläkin, mutta sekin ilmenee vain ulko-oven takana kyttäämällä koko ajan Sannaa takaisin kotiin. Erityisesti vieraassa paikassa tälläisen käytöksen huomaa selkeästi. Rodilla on vaihtelevia pelkoja, välillä nurkan takaa yllättäen tupsahtavat ihmiset ja välillä tuulessa heiluvat kukkaset ovat todella pelottavia.


Rodin kanssa on käyty muutamissa mätsäreissä ja paras sijoitus on ollut BIS 2. sija.

Rodi ja Sanna
Rodilla ei ole ollut juurikaan ongelmia terveyden kanssa, mutta Dana on joutunut käymään milloin minkäkin vaivan kanssa eläinlääkärissä. Nartulla on muun muassa ollut märkä kohtu, polvien kanssa ongelmia joista toinen on leikattu sekä haava takapuolessa, jonka alkuperästä ei vieläkään tiedetä. Danalle on eläinlääkärin papereihin merkattu kivekset, mutta niitä Sanna ei ole vieläkään koiraltansa löytänyt.
"Rottweilerit eivät ole sellaisia mitä elokuvat antavat ymmärtää. Tappajakoiran sijaan rotikat ovat erinomaisia perhekoiria."
 - Sanna

Nimi Dana
Syntynyt 6.2.2008
Sukupuoli naaras
Rotu sekarotuinen


Nimi Rodi
Syntynyt 28.2.2010
Sukupuoli uros
Rotu rottweiler

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti