16.12.2012

Poju

Sain jututettua kaverin eläin -tekstiä varten koiranomistajan: Sampalla on vajaa 2 -vuotias ranskanbuldoggi uros Poju, joka on oikea isin poika.


Poju on perhetuttujeni koira ja ensimmäisen kerran Pojun näin viime kesänä sen ollessa vielä melkoisen pieni pentu. Rotu ei minulle ole uusi, sillä serkullani on kaksi ranskanbuldoggia jotka olen muutaman kerran nähnyt.


Alkujaan Samppa olisi halunnut staffordshirenbullterrierin, mutta malttamattomana miehenä halusi koiran mahdollisimman pian ja päätyi ranskanbuldoggiin. Poju on hankittu Virosta. Koirissa Samppaa miellyttää lihaksikkuus, lempeys ja se, että ne eivät turhaan hauku.

"Ranskanbuldoggi on ranskalaisten versio englanninbuldogista. Sillä on samanlainen neliömäinen pää, mutta ei niin liioitellun tylppä kuono. Suuria, korkealle kiinnityneitä korviaan se pitää pystyssä. Sen tummat silmät ovat hyvin ilmeikkäät, yleensä ystävälliset, mutta joskus niissä saattaa vilahtaa viitteitä siitä, ettei se siedä narutetuksi tulemista."
- Gummeruksen suuri koirakirja

Pojulla ilmeni hilsepunkkia jokin aika Suomeen saapumisen jälkeen, mutta siitä pääsi helposti eroon eläinlääkärin määräämällä voiteella, jota tarvitsi käyttää kahdesti. Tyypillisesti tylppäkuonoisilla koirilla on hengitysvaikeuksia. Pojulla hengitysvaikeudet huomaa erityisesti kuivalla ilmalla, mutta ilmankostutinta käyttämällä on niin koiran kuin ihmistenkin mukava ja helpompi hengittää.


Lempileluja Pojulla on vinkuvat pehmolelut, leikeistä parhain on noutoleikki ja puuhista ylitsemuiden on saunominen.

"Niin tyytyväinen Pojuun, että toinen poju kelpaisi."
- Sami

Nimi Poju
Syntynyt 1.4.2011
Sukupuoli uros
Rotu ranskanbuldoggi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti