21.9.2014

Vuoden takainen vahvistus

Vuosi sitten saavuimme Lappeenrantaan Rose mukanamme. Aika on kulunut kuin siivillä ja Rosesta on kuoriutunut hirmuisen ihastuttava hönö.

Kasvattajaan otin yhteyttä ensimmäisen kerran samoisena päivänä, jolloin pennut syntyivät. Olin pitkään ihastellut yhdistelmää Islanninlammaskoirien-sivuilla ja sitten oli vain pakko ottaa Anneen yhteyttä ja kysellä pennuista. Muutaman mutkan ja liian pitkiltä tuntuvien viikkojen päätteksi sain tiedon, että toinen tytöistä tulee asumaan luoksemme.


Olihan siinä riskinsä ottaa toinen narttu taloon noin 8 kuukauden ikäerolla, mutta toistaiseksi ollaan pärjätty hyvin. Välillä saattaa leikit alkaa kuumenemaan, mutta ne on laitettu hyvissä ajoin poikki ja kaikki ollut sitten hyvin.

On ollut todella hienoa, kun taloudessa on kaksi islantilaista. Kyllä on koti tuntunut enemmän kodilta. Toki onhan se mukavaa, kun välillä tulee hetkiä, että saat vain keskittyä toisen kanssa tekemiseen ja Rosen kohdalla erityisesti saa huomata, että ehkä söpöyden lisäksi aivotkin löytyy.. Välillä tuntuu neidin kanssa, että se ei osaa olla muuta kuin söpö, mutta onneksi se osaa yllättää positiivisesti fiksuudellaan.

Laskin myös Rosen kulut ensimmäisen vuoden aikana ihan mielenkiinnosta. Toki Iriksen kohdalla on varmasti mennyt paljon enemmän rahaa kun on ollut se ensimmäinen ja Rosella voinut käyttää Iriksen vanhoja pantoja niin ei ole tarvinnut uusia ostaa.

Tässä vielä eriteltynä, mihin on mennyt suunnilleen minkäkin verran rahaa.
Ostohinta 980 €
Ruoka 117,25 €
Ravintolisät 30 €
Herkut 37,45 €
Eläinlääkäri 126,45 €
Vakuutus 336,50 €
Turkinhoito 14,60 €
Hihnat, pannat 36,80 €
Peti  24,95 €
Lelut 30 €
Näyttelyt 455 €
Harrastukset 30 €
Bensat 500 €
Yhteensä 2 719,00 € (Mihin tämän rahan olisin käyttänyt, jos en Roseen?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti