30.10.2012

Buli esittäytyy


Sain tartutettua käärmekuumeen hyvälle ystävälleni ja ainut keino selviytyä käärmekuumeesta oli tietenkin hankkia oma käärme. Kaverini siis hankki käärmeen ja minä autoin aina tarpeen vaatiessa. Hyvin Bulilla meni, enkä löytänyt mitään moittimisen aihetta matosen olosuhteista.


Buli kerkesi elellä kaverini hoivissa muutamia kuukausia, kunnes ystävättäreni elämäntilanteen muutoksen vuoksi, Bulia tarjottiin minulle. Tietenkin otin madon vastaan ja näin sain kolmannen viljakäärmeen.


Bulin tullessa luokseni, viljiksellä oli painoa huikeat 100 g ja on siis isoin käärmeistäni (Nyymi n. 80 g ja Ano n. 65 g). Oli sangen mielenkiintoista alkaa touhuamaan isomman käärmeen kanssa ja muutenkin tutustua uuteen matoseen. Nahanluonnit on onnistuneet hyvin, ruoka on maittanut eikä kertaakaan olla hiirtä oksennettu. Ulostetta käärmeestä tulee mielestäni vähän, ainakin jos vertaa Anoon ja Nyymiin. Ruoaksi Bulille on 2 viikkoista hiirtä.


Bulin asuessa vielä pienessä terraariossa muuttaessaan meille, mato oli vähän väliä liikkeellä. Kissoistakin oli oikein jännää seurailla Bulin menemisiä ja tietenkin myös itsestäni. Buli piiloutui aina pohjahakkeeseen, mörttiröpöön, sieltä oli oikein mukava yrittää mato etsiä ruokailemaan.


Nimi Buli
Kuoriutunut 27.5.2011
Sukupuoli uros
Laji viljakäärme
Värimuoto amelanistinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti